ет өнімдерін тұздау - тұздау технологиясы

페이지 정보

profile_image
작성자 Alycia
댓글 0건 조회 12회 작성일 24-09-24 09:14

본문

 
 
 
 
 
 
th?q=ет+өнімдерін+тұздау+тұздау+технологиясы
 
 
ет өнімдерін тұздау - тұздау технологиясы [Подробнее...]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Қазақта "дәм-тұзың таусылмасын" деген сөз не үшін айтылды? Тұзды тұтынудың мөлшері бар ма?Пайдасы мен зияны қандай? Тұз туралы аңыз, халық медицинасы не дейді? Ет өнімдерін тұздау, тұздау технологиясы Етті тұздау Тұздалған ет дегеніміз тұздалып- сақталған, тағамға қолдануға арналған сиыр, қой және шошқаның кесек еттері.иТұздауға негізінен сау. Ет өнімдерін осылайша 100ºС жоғары артық болған кезде тежелгенімен, тұздауға олар төзімді. Тұздау кезінде Ет консервілерін өндіру технологиясы. Ет консервілерін. Консервілер, шикі күйінде тұздалған және ысталған өнімдер (азықтар) – шошқаның Ет және ет өнімдерінің өңдеудің жалпы технологиясы. Консервілер, шикі күйінде тұздалған және ысталған өнімдер (азықтар) – шошқаның Ет және ет өнімдерінің өңдеудің жалпы технологиясы. Жоспар:I. Негізгі бөлім.a) Шұжық өнімдерінің классификациясы;b) Шұжық өнімдері үшін шикізат көзі;c) Шұжық өнімдерінің технологиясы;d) Шұжық өнімдерінің қапталуы, маркировкасы, сақтау режимдері Әдебиеттер.Кіріспе:Шұжық ет өнімдерінің негізгі түріне жатады.Механикалық, ферментативті және жылу өңдеу шұжық өнімдерініңқорытылуын жоғарлатады. Шұжық өнімдерін сақтау, антисептиктерді енгізу, төмен ылғалдықпен шығару жәнеқабықтың болуы арқылы жүзеге асады.Шұжық өнімдері дегеніміз май, ақуыз. Шикілей ысталған шұжықтарға арнайы бактериялық штаммдар, ашытқылар қосу өндірістік процесті қысқартады, өйткені етті тұздау мен ыстау уақытын 40 50 % азайтады, немесе ол қажет емес. Онкологтардың зерттеуі бойынша, түтін канцерогендік заттардың көзі болып табылады. Қақтауменыстау. Оқулықта ет және ет өнімдерін өңдеу технологиясының теориялық негіздері: еттің тағамдық және биологиялық кұндылығы, еттің негізгі ұлпаларының құрылысы, мал етінің жіктелуі, сойыс малын тасымалдау, алғашқы өңдеу, ет өнімдерін суықпен және жылумен өңдеу, тұздау, малдан алынған шикізаттарды өңдеу, приемная комиссия каргу еттен әзірленетін тағамдар баяндалған. Оқулық ет өнімдері технологиясы пәнінің оқу бағдарламасы мен мал шаруашы- лығы өнімдері және шикізатын өңдеу пәнінің типтік оқу бағдарламасына сүйеніп жазылған. Оқулық жоғары оқу орындарының студенттеріне, оқытушылар мен технолог және мал шаруашылығы саласындағы мамандарға арналған. Tokayev 2022. Қазақстан республикасының президенті. 1.Дәріс. Тұздалған ет өнімдерін өндеу технологиясы, гигиенасы және ветеринариялық санитариялық сараптау. Тұздалған еттің сапасын анықтау. Тұздалған ет дегеніміз – тұздалып- сақталған, тағамға қолдануға арналған сиыр, қой және шошқаның кесек еттері. Тұздауға негізінен сау малдардан алынған сапалы ет қана жарамды. Тұздықта тұздау үшін алдымен ет өнімдерін ағаш, темір ыдыстарға салып үстіне тұздық құйылады. Ет және ет өнімдерінің жылдам тұздалып, арасына қоспалар біркелкі енуі үшін жақсылап араластырып отырады, не болмаса «шприцтеу» әдісін қолданады. Аралас тұздау Аралас тұздау дегеніміз – құрғақ тұзбен және тұздықпен тұздауды араластырып қолдану. ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІҚазақ Ұлттық Аграрлық Университеті«Технология және биоресурстар» факультеті&laqu. Ет – сіңімділігі жоғары өнім, тез өңделеді. Етті ірі қара малды, қой, ешкі, шош қаларды, жыл қы, құс. және басқа да жануарларды сою арқылы алады. Еттің. 6b07245 Ет және ет өнімдерінің технологиясы в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті Білім беру бағдарламасының мақсаты ет өнімдерін. Ет және ет өнімдерін өндіру технологиясы атты Конспект, пәні Технология. Ұстаз тілегі сайтынан жүктеп алыңыз. Құрғақ тұзбен тұздау құрамында май ұлпалары көп ет өнімдерін тұздау өте тиімді деп саналады (шошқаның тері асты майы (шпик), бекон және т.б); ет өнімдері ұзақ уақыт бойы сақталады. Қан тамырлары арқылы тұздау кезінде инені ірі қан тамырларына (сан ет. Бұлшық ет ұлпасына, әсіресе май ұлпасына тұздық ерітіндінің сіңуі төмен деңгейде болу себебінен, тұздау үдерісін жеделдету мақсатта, тұздалатын еттің ұсақталу. Қан тамырлары арқылы тұздау кезінде инені ірі қан тамырларына (сан ет.

касталық жүйе деген не, үндістандағы касталық жүйе имя жанар на арабском, имя жанара ударение ол көктем оралмайды, ол көктем оралмайды автор кыз-жибек читать, кыз жибек пен толеген жыры катар мемлекеті, катар дамушы ел казактын кызымын каракат, қарақат қызымын елдің минус скачать




қазақ билерінің шешендік сөздері
әке туралы слайд скачать
сараптама тагайындау
шығармашылық емтихан қандай пән
гаухартас кітап не туралы

.
==============================================================

~~~~~ приемная комиссия каргу ~~~~~

==============================================================
.

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.

CONTACT

마케팅 고민은 핫이슈메디컬이 하겠습니다.

언제든지 궁금하신 점을 빠르게 해결해 보세요.